Vi e godt i gang med Revejakta no, å mange har allerede felt sesongens første Rev. Vi har hadt en pang start hit til i sesongen, å fått lokket inn Rev nesten kver kveld vi e ute. Vi har ikke vært så heldige å fått felt alle, et eksempel på det, e Reven som kom på lokk inatt. Vi satt ute mitt på ett jorde, etter første strofe me Hareskrik ifra fløyta mi, så kommer Haren inn på lokk, setter seg på hagle hold ifra oss, å hopper att og fram å lager lyder.. Han blei sittanes der med oss, helt til Reven kom som en pil inn på lokk etter 4 min med hareskrik, han stoppet først da han va på 5 meter ifra oss, 1 sekund, før han så pilte inni skogen igjenn.. Vi satt da kun med Rifla, å skyttern valgte å holde av skuddet sitt. Som nok kanskje va lurt – det vakke sjangs i have å få stoppa denne Reven.. Veldig ofte kan di komme inn slik, i 140 km/t på så kloss hold, å enda har vi ikke lært av det – Hagla sku ha vært med! 😉

Vi har fått felt bra med Rev da, både valper, voksne tisper og hanner! Vi ser 4-5 Rever kver kveld vi e ute, så det e ikke tvil om att det e alt for mye Rev i di områdene vi jakter på.

Eg tenkte eg sku komme med noen tips til lokkejakt på Rev, som eg trur en vil lykkes mye bedre på. Ihvertfall har e funnet ut att det e min vei å «gå på».

1- Kamuflasje. Få dekket til kroppen! fingrer og ansikt ser det ikke ut som om att Reven bryr seg om no på sommers tider. Bruker caps, å det dekker det som trengs å dekkes på haue. Om vinteren e kamuflasje betydelig mer viktigere virker det som, å da må eg sitte me det meste dekka i kvit, ansiktet også! Reven e ikke kamuflert på vinteren, så den e mye mer var da!

2- Brae forholder. Det e det som e avgjøranes trur eg, for å få lokket inn en Rev. Regner det å e stiv kuling ute, hold dokker hjemme! Fløyta bær kun i den retning vinden bærer den i da, å Reven trur eg har nok med å holde seg varm og tørr.. Om det regner litt, har det ikke så mye å si.. Optimale forholder, e vist det e lite vind ute, å tørt vær. Her i nord, så har eg mest suksess med å få lokket inn rev etter midnatt, det e da di e mest aktive.

3- Ikke gå for langt! Det e og enutav di momentan eg sett høyest, når en ska lokke Rev.. Eg går sjeldent mer en 100/200 meter ifra der eg parkerer bilen. Man setter ifra seg så utrolig mye lokt av å trø langt avgårde, å Reven e ikke dom, lukter han att du e der, så stikker han! Lykkes mer på vinterstid da med å trø langt for å lokke, når eg går på ski. Da har eg opplevd att Reven kommer inn etter ski sporene mine. Men på sommerstid, sjelden lyktes å få lokket inn Rev når eg trør mer en 100/200 meter i terrenget!

4- Du bør ha god oversikt over det området du lokker på. En voll, myr, grustak osv, som e 3-400 meter brei og lang, e en super lokkeplass. Sett deg da mitt utpå plassen, du tenker kanskje att du ser ut som en unaturlig klomp uti terrenget, men det e derfor det e viktig med kamuflasje. Du ska se du lykkes mye bedre, om du setter deg mitt utpå det åpne terrenget, en att du sitter i kanten av skogen!

5- Ta med både hagle og rifle, vist du har tilgang te det! 70 prosent av Revene eg har lokket inn på sommerstid, kommer gjerne helt inn som på 5 meter! Uten stopp..

6- Så va det lokkinga. Eg bruker en Hareskrik fløyte, en clausen predator call. Eg bruker den veldig aktivt, med korte stopp. Eg begynner å lokke svakt di første minuttene, med både korte og lange strofer på rundt 8-10 sekunder, så har eg 2-8 sekunders «pause» før eg blåser i fløyta igjenn.. Så øker eg på med volum, å blåser det eg klare i 2-3 min, før eg da går tilbake til å lokke litt svakere igjen.. Grunnen for att eg begynner svakt, e vist det e Rev ganske i nærheten av meg, begynner eg å blåse for fullt da, så kan det skremme Reven! Når du ser Reven komme, IKKE stopp å lokk.. Hold samme rytmen og tempoet da, eg vet det e mange som slutter å lokke da, å det gjør Reven usikker, så den kan finne på å stikke da!

 

Her va noen lyn tips ifra meg, håper du lykkes, å fortsatt skitt jakte! 🙂  Lokkejakt Rødrev