Det var ni stykker. Nå er de bare to igjen.
Alle valpene som er solgt er levert til sine nye og gode eiere og vi sitter igjen med Reborn and Ready og Anfield Road, våre nye stjerner som skal få skinne i tiden som kommer. Det er nå det virkelig begynner! Det er nå vi skal lære de alt de trenger for å bli en god jakthund og gode familiemedlemmer.

Jeg har sånn smått begynt enkel lydighetstrening som sitt, kom og bli. Det går foreløpig bedre enn jeg trodde, tatt i betrakning at jeg har null erfaring med dressur og trening av hunder. Kristine er veldig trygg å ha som kunnskapsbank og jeg kunne nok ikke hatt en bedre mentor enn henne. Jeg kan drøfte alle slags problemstillinger i forhold til hva som er viktig å fokusere på, hvordan jeg bør korrigere hunden osv. Hun utrolig mye kunnskap og erfaring!

Anfield har funnet seg godt til rette i sofaen

Anfield har funnet seg godt til rette i sofaen

I går hadde vi valpene med på fiske i Reisaelva. De fikk ligge i buret da vi kjørte opp elva, og det tok ikke lang tid før de var komfortabel med det. Et par av de sovnet faktisk av på turen oppover!
Da vi kom fram fikk de løpe og herje så mye de orket. Vi lot de bade litt og de er allerede gode svømmere! Kanskje blir de gode vannaportører etterhvert… Jeg er veldig overrasket over energinivået på de! Ikke så ulikt et lithium-batteri. Full gass helt til det er slutt og da sovner de nesten på flekken.

elvebåttur i bur

Sist natt var det dags for å la valpene overnatte i buret. Ikke nok med at det var første gangen deres, men de skulle til og med ligge der sammen. Kristine var noe (les: meeeget) skeptisk til dette prosjektet, men jeg lovet henne å stå opp for å korrigere de om natta når det skulle bli nødvendig. Før vi la oss hadde vi et par-tre ganger der valpene måtte bli fortalt hvordan de skulle oppføre seg i buret. Etter det virket det som om de skjønte det og la seg ned og, tilsynelatende, slappet av.
Da klokka ringte klokken syv i dag, slo det meg at de ikke hadde laget en eneste lyd gjennom hele natta! Helt utrolig og langt over Kristines forventning! Kanskje nettopp det at de fikk være sammen første natta hjalp på?

Jeg gleder meg til å ta treningen stadige skritt fremover og se en hund som blir bedre og bedre og tryggere og tryggere.