Det e mange meininger om trening av valper, eg har av den oppfatningen att valper e mest lærevillige fra di e 8 uker gamle å non mnd framover.. Det e da eg lærer det meste en valp trenger å kunne, videre inn i dems voksne liv.. Sån som sitt, ligg, bli, kom, nei og ja.. Men å trene apport med en 9 ukers gammel valp? Næhhh, det har eg aldri tenkt tanken på, ikke det å trene bevist på akkurat det.. Eg elske det å se og få fram en lyst apportør, så eg leker mye med leker/pinner osv me di fra di e valp, får å få di tell å like å bære, å så har eg begynt å startet med selveste apport treninga når di e flere mnd gamle..

Mæn Robert (min bedre halvdel), som har søsteren til min valp, begynte å trene apport med ho når ho va 9 uker gammel.. Det e første gang han e hunde eier, å han tenkte det va lurt å starte treningen med apporten tidlig.. Eg trekte no litt på smilebåndet, å sto no på side linja å følgte me på det dær! Etterhvert, ikke mange repetisjona, så blei valpen Anfield Road, en kjempe ivrig og flink apportør.. Eg prøvde no litt i «sjul» med Reborn, mæn han va ikke så intr. i å hente ting tell meg, han kunne bære på eget initativ, men ikke på mitt.. Så eg startet apport trening med han også, kanskje mest fordi att eg ikke kunne la Robert og Anfield være sååå MYE råare en oss 😀 Etter pr daga med apport trening, så begynte Reborn også å bli en flink liten apprtør.. Henta stortsett alt eg kasta, å kom inn me det te meg igjen! Både eg og Reborn syntes etterhvert att apport trening va KJEMPE artig, å han skjønte att når eg hadde en pinne eller en leke i hånda, så sku han få springe å hente det inn tell meg igjenn, å få MASSE ros som belønning, det trur eg valpen syns va mest stas me hele treninga!

Når dæm va blitt 11 uker gamle, så va dæm begge blitt så flinke å hente alt av leker og pinner, så vi tenkte vi sku presentere en Rype for di, vi va no djækels spente på om di ville hente den! Egentli ganske skeptiske tell det også.. Mæn vi prøvde, vi gjømte rypa 15 meter bort, ba di om å søke apport, å pikade me kom det inn en rød liten irsk setter rompe me noe stort kvitt i kæftn! Da va det klomp i halsen å tåre våte aua.. Hadde ikke forventa og trudd det i det hele tatt.. Lært mye om hunde trening bare på noen få uker, ka valper egentli e i stande tell, bare vist man orske og ønsker å holde på.. Så finnes det «nesten» ingen grenser for ka di kan få tell.. Apport trening e noe begge valpene elsker å gjøre, så blir noen runder med apport søk etter Rype for dagen på di.. Kjempe god og artig trening! Å eg oppfordrer alle dær ute me en liten fuglehund, tell å prøve det samme! Kjempe stor mestringsfølelse for di lille små søte, pluss en viktig del av jakten når di blir klare for det.. No kommer vi tell å utfordre di enda litt mer, apport i vann! Det kommer tell å bli spennandes, blir nok mye mer krevende for di, men ingenting e umulig.. Å klarer di denne oppgaven no før Ande jakten starter den 21 August, ja da får di være me på sin første jakt tur allerede da 🙂

Irsk Setter valp apporterer

Fortsatt god seinsommer, å skitt jakte te alle jegere dær ute som bare går å vænte no på dæn aller bæste tia <3

Lægg ve en liten filmsnutt av lille goillet :*