Kveita har i flere år holdt meg gående i Lyngenfjorden. Higen etter å kjenne det utrolig tunge draget (jeg har hørt om) og det enorme utraset (jeg har hørt om) drar meg ut på fjorden i tide og utide.

Hittil har det blitt mange fine dager og kvelder på fjorden med utrolig slakt snøre! Jeg har trolig ikke vært i nærheten av fast kveite og det føles som om havet er helt fisketomt hver eneste gang jeg har vært utpå. Dette er i tillegg i ferd med å bli en relativt dyr jakt, for hver gang jeg er innom sportsbutikken kommer kveitesjefen der med noe nytt jeg bare MÅ prøve!

Jeg kjenner at desperasjonen begynner å bli påtrengende og rådene blir stadig dyrere og dyrere. En gang måtte jeg sende sjøkart over Lyngenfjorden til en kamerat som er utrolig god på kveitefiske. Han sendte kartet i retur med en haug med punkter som symboliserte typiske kveitespotter. Jeg har trålet disse punktene i 1 knop, 2 knop, helt i ro, drift med strøm og vind, i vinkel osv, alt til ingen nytte! Kveita forblir smartere enn meg selv! Nå vurderer jeg å betale kompisen for å komme å guide meg til suksess…

Da dukket det opp noe som kalles for «kveithaill på tube»! Dette måtte da være redningen for min del!

Jeg har selvsagt også googlet hva som skal til, og det som fremstår som nøkkelen til suksess, synes å være uoppnåelig for min del: Kveithaill! Kveithaill er når man «har seg» med en annen enn din faste partner. Konklusjonen har vært at jeg sannsynligvis forblir kveiteløs, inntil ganske nylig da jeg i desperasjonen googlet «kveithaill». Da dukket det opp noe som kalles for «kveithaill på tube»! Dette måtte da være redningen for min del! Jeg bestilte en stor eske av dette vidunderstoffet som skal smøres på pilken for så å lokke kveite langveisfra inn mot pilken min!

Pølser har nok reddet mange fiskere fra å sulte ihjel

Full av mot, tok jeg med meg både haill på tube og ekte haill og brukte hele helga på fjorden. Foreløpig har ikke haill på tube overgått juksehaill eller annet haill, men vi er fast bestemt på å fortsette jakta både med og uten tubehaill. Jeg kjenner at jeg begynner å bli ganske fandenivoldsk mot kveita! Jeg SKAL lykkes om det så skal ta både vinter og vår!

Ja, jeg trenger nok gode råd, så fyr løs!