Som tidligere nevnt har ikke isfiske vært det helt store for meg i vinter. Det har faktisk ikke vært i nærheten av noe stort engang. Når den hittil største bare nesten rakk pannestørrelsen, sier det litt om sesongen så langt.

Kristine har lenge bedt meg med på gjeddefiskedate. Jeg har pent og høflig takket nei hver gang. Er ikke interessert i å bruke en hel dag på isen etter ufisk! Så lavt synker jeg ikke! Men i dag morges, da alle helgas planer var gått rett i dass, fant jeg ut at jeg likegodt kunne ta en tur på gjeddeisen. Jeg måtte selvsagt foreslå dette på en særdeles ydmyk måte overfor Kristine. Hun trodde selvsagt jeg køddet, men måtte forsikre henne om at jeg mente alvor. Ramme alvor!

Vi rasket med oss Johanne og alt øvrig utstyr og satte i vei til det lille vannet innerst i skogen. Været var helt fantastisk og russevarmen gjorde det relativt behagelig å sitte på isen. Et par dusin hull ble boret utover dagen og innimellom hadde vi fisk både i hullet og på kroken.
Jeg må innrømme at det var mer spennende enn jeg noensinne hadde forestilt meg. Gjedda viste seg å være omtrent like dum som på sommeren da jeg har lurt et par-tre stykker i sivet, men en skikkelig sværing viste seg å være litt smartere enn de andre i vannet. Den skled utrolig sakte forbi agnet, som for anledningen var en treblekrok egnet med røyesnadder, før den ble borte for alltid.

Lykken var stor da jeg endelig klarte å lure en liten gjedde! Den oppførte seg akkurat på samme måte som på sommeren, så det var bare å lirke litt på snøret da den var i nærheten. Tilslutt satte den kursen rett mot kroken, stoppet fem centimeter unna, før den åpnet kjeften og slukte alt! Noen få sekunder senere lå den på isen! Fantastisk! Og hvem hadde trodd at gjeddefiske kunne være så morsomt?? Jeg kronet meg selv der og da, aller ydmykest, som gjeddekongen – værtfall for i dag!

Sjekk flere filmer på vår Youtube-kanal

En stund etterpå hylte Kristine ut at hun også hadde fast fisk! Jeg småhoppet meg bortover for å få fanget seansen på tape. Hun hadde fått en abbor! Jeg må ærlig innrømme at det er en vakker fisk der den ligger og spreller på isen og sola skinner på de blanke skjellene! Dette var første gangen jeg har sett en abbor i levende livet! Jeg hadde vel egentlig ikke noe valg og måtte krone Kristine til abbordronning for en dag!

Ikke lenge etter at abbordronninga hadde fått opp sin flotte fisk, kom det en fisk susende inn i synsfeltet mitt, slukte agnet, før den fortsatte ut av synsfeltet igjen. Helt til snøret strammet seg opp og den nådeløst ble nappet tilbake mot hullet! Det viste seg at jeg i dag, på årets siste aprildag, skulle få min første abbor! Den var like snasen som abbordronningens eksemplar, bare bittelitt mindre… Siden man ikke, meg bekjent, inneha flere royale titler, forble jeg gjeddekongen men med et abborbein i hatten.

Da bettet avtok, fant vi ut av vi likegodt kunne avslutte dagen på isen og heller bruke litt tid på å skyte inn riflene slik at de skal være klare til ny dyst til neste uke. Men FOR en opptur det ble for meg! Endelig fikk jeg fisk på isen og attpåtil premiere på den rene gullfisken av en abbor! Kan godt slå ihjel en dag til på gjeddeisen om alle andre muligheter går i dass!

Glemte forøvrig å fortelle at dette ble den første turen etter at jeg klippet av gipsen på torsdag. Det var både litt vondt og veldig veldig deilig å endelig kunne dra på tur uten krykkene som støtte! Å gå på ski gikk overraskende bra. Å ligge på isen gikk veldig fint og å ligge rundt bålet gikk helt utmerket! Så nå er jeg i gang igjen, om ikke helt for fullt riktig enda, så er jeg på gang!
En liten seier for min egen del! *klapp-på-skuldra* til meg selv.

Her er noen bilder fra dagens tur.

Denne bildekrusellen krever javaskript.