Dæn e hele 10 cm. stor no! Eg begynte å mærke noe tell dæn først da i November i fjor, da eg måtte ofte på do.. Vældi ofte! Nei, det e ikke en onge som kanskje mange tænkte, da hadde no isåfall dæn ongen hadt dværgvækst! Det e en cyste, nærme kalt, Endometriose. Isåfall e legene 99 prosent sikre på det.

 

Som sagt så startet det i November, eg måtte gå å slå læns i ett. Plagdes også me vældig oppblåst mage i perioda, mæn tænkte aldri att det sku være noe galt. Eg e jo djævelsk gla i kaffe, og likeså i vainn, så tænkte att det måtte være dærfor! Etterhvært, uti Januar, så begynte eg å få stærke ryggsmerter og magesmerter på høyre side, som kom i ny og ned. Samtidig som eg enda sprang som en gammæl kjærring på dass! Vet eg har en låsning i ryggen på høyre side, som kommer og går. Så tænkte fortsatt ikke noe mer på att det kunne være noe annet..

 

Det va da avføringa skifta mønster uti Februar/Mars, da eg måtte omentrent skite like ofte som eg pissa, att eg begynte å bli litt engstelig! Det va også i dænne tia, att Is fiskinga starta, å da e det jo kjent att man må skaffe seg haill, helst færsk haill! Så eg og gubbæn min, jah vi følgte jo strømmen og sku være sikre på att det va færskt, tell kvær tur! Trur du fan ikke det også da sku endres, det gjorde først djævelsk ondt en gang, å så non uker etterpå, en gang tell! Vil no påstå att eg har ganske bra smerteterskel, å det dær gjor så eg fikk tåra i auan, kanske mer tåra en når eg står å toille med løken! Da begynte eg å ta alt av plaga og smerta på alvor! Å gubbæn maste på meg om å dra tell Legen.

 

No e eg dæn som ikke ræinn legekontoran hær på Storslett ned, helst så sjeldent som mulig! Dæn største grunnen for det, det e att eg har så satans sprøyte skrækk, og dærifra kommer Lege skrækken.. E livrædd, mæn har tatt mine vaksiner for ikke så mange år tilbake, det gikk helt greit. Mæn blodprøve, nei det forbainnt eg meg på, det sku eg aldri ta! Kunne ta meg tell tåran bare det blei snakk om det!!!!!!!

 

Uansett, mota meg opp tell å trø tell Legen i beg. av April det hær året. Va skit nærvøs og livrædd førr ka Legen sku finne ut.. Roa meg litt når e satt meg på stolen inne hos legen, å eg fortælte no om mine plaga. Da sku han ta en gynologisk undersøkelse på meg, det va no helt greit, selvom ho ikke va forberedt på det! Han tok samtidig en celleprøve av meg, noe eg e glad for att eg tok, oppfordre forresten alle jenter/damer tell å gjøre det! Ja det e kanskje ikke så jækla kult å ligge dær å skræve, mæn det går så fort, du når såvitt å trække pusten før dem har skrapt deg og e færdi! SÅ GJØR DET!

 

Uansett, Legen kunne fortelle meg mye rart etter denne undersøkelsen! Å alle di lege ordan gjor så tåran rainnt på meg, hørtes så alorlig ut. Til han tilslutt sa navnan på alt på mitt språk.. Da va det no rikelig me fiskelokt dær, foillt av betennelse og en ganske forstørret livmor. Han sku gi meg antibiotika kur førr alt mainnskiten som vist nok levde inni min vagina, mæn sku først ringe sykehuset i Tromsø. Å det e eg jækla glad for att han gjorde. Fikk time dær dagen etterpå hos gynikologen. Va jo selvfølgelig helt fortvila av alt han sa, så grua meg skit mye til dagen etterpå! Å i tillæg te det, så måtte eg pikade me ta blodprøve også! Det va en liten djævel inni meg som sa NEEEEEI Kristine, dæn tar du fan ikke! Hældgivis hørte eg ikke på han dænne gang, å beit sammen tæinnern å for inn på labben, skrikanes å sætta meg ned i stolen, å ba om att eg ikke sku se nåla eller nokka, å att ho gjærne kunne snakke litt me meg, om hyggelige ting! Å det gjorde ho, å vips, på bare noen få sekunder, så va alt over! Eg kunne ikke skjønne att eg hadde gådd i nesten 25 år å grua meg tell en blodprøve! Voi voi..

 

Kom no meg  tell UNN dagen etterpå, å etter noen timers venting, så va det å skræve igjænn! Det første Legen kunne fortelle meg dær, va att det ikke va nokka fiskelokt ifra meg, INGENTING, så dæn Legen som undersøkte meg dagen før må ha spist fisk te middag eller noe. Ikke va det betent eller noe i min vagina heller, pjuuuuh, alt såg meget bra ut! Min Livmor såg også helt normal ut og va ikke forstørret! Det viste seg nemmelig att eg hadde en stor Cyste som klemte på tarmen, urinblæra og livmora mi! Legen målte dæn te 10 x 8 cm stor! På ultralyden såg det jo fan me ut som om att hele magen min bare va en stor cyste. Di ville ta MR av den for å se bedre kordan den ligger, og så operasjon.

Cysta e den store mørke flekke. Utinblæra e den kvite stripa som e klemt flat som en pannekake under.

Eg e så glad idag att min kjære pusja meg te å fære tell Legen, så eg kunne få vite ka som va galt, å ikke minst slutte å bekymre meg noe mer! Endometriose, som eg har, e ikke noe alvorlig, men det kan være veldig smertefullt når den vokser seg å blir så stor som den e blitt.. Så ska bli godt å få «termin» ifra UNN til «keisersnitt» , å få den ut derifra! Blei lovet operasjon før utgangen av Juni mnd, så får gå å gru glede meg te da 🙂

 

Eg har to oppfordringe etter min erfaring me det hær,

-1. Gå heller en gang for mye tell legen, en engang for lite!

-2. Ta en Celleprøve, eg følte meg ihværtfall mye bedre etter å ha tatt den. You go girls!