I denne spalten samler vi sammen små og store life-hacks, eller tips og triks som vi liker å kalle det! Alle tips vi tar med i podden legger vi ut her, slik at alle kan ha glede av tips som gjør livet litt enklerelaughing

Vi trenger hjelp av deg til å lage en lang og god liste, så du må ikke brenne inne med grep du har gjort som andre kan ha nytte av! 
Send ditt tips enten ved å bruke kontaktskjemaet nederst på denne siden, eller send oss en mail eller melding med ditt tips!
Tips som blir drøftet og presentert i podden blir også publisert her.

Tipslista

Alternativ til antibac på tur

Jeg har gått fra antibac til å bruke disse istedenfor. Løvtynne såpeark som også kan brukes nedentil ved behov.
Sea to summit pocket hand wash

– Henning Kind Leth

Gjør nattepissinga enkelt

Jeg vil slå ett slag for tisseflaska. Utrolig behagelig å ikke måtte ut av soveposen om natta. Bruker en nalgen flaske selv, viktig med åpning stor nok så det ikke blir overtykk i flaska.

– Henning Kind Leth

Ivareta din personlige hygiene på tur

Ta med en liten flaske med antibac. Bruker den på føttene og hendene etter en lang gå tur. Eller en tur på tronen…
Mange bruker våtservietter, men jeg synest den tar for mye plass (og veier for mye, red anm).
God tur

– Arve Gunleiksrud

Hurtigkobling for fluefiskeren

Har et tips til nymfefiske som jeg har vært fornøyd med i sommer. Produktet heter Mustad fluesnapper og er et genialt produkt hvis du er lei av å knyte på flua hver eneste gang du bytter flue. Produktet passer meget godt til nymfer og våtfluer, og fluesnapper i størrelse 3 passer til fluer i krokstørrelse 12-16. Snapperen er så liten at det ikke er noe problem å bruke selv om fisken er av den litt skvetne typen. Dette er altså fluefiskerens svar på slukfiskerens hurtigkobling.

– Ivrig podcastlytter

Dekk teltbunnen med Glava dekkmatter

For å holde teltbunnen, og alt det øvrige som er i teltet, tørt, finnes det et genialt produkt fra byggebransjen. Dette produktet heter Glava dekkmatter og brukes for å isolere nystøpt betong frostfritt. Produktet er laget av 10 mm skummet polyetylen og er helt vanntett. Vi har brukt disse mattene på vinterfjellet i flere år og det har aldri vært et bedre innemiljø i teltet vårt. Mattene fås i 165 cm bredde, noe som gjør det enkelt å tilpasse til din teltstørrelse.

– Haill&Knall

Skaff deg en lett, bærbar vannpose til turen

Når du er på tur, og ligger i camp, forbrukes det alltid mye vann. Har du hunder med deg går det enda mer vann. Dette kan bety utrolig mange runder mellom teltet og bekkern/vannet med vannflasker, kokekar, kjeler og vannskåler til hunden. For å gjøre denne vannlogistikken mye mer effektiv, pakker du med deg en lettvekts vannpose som rommer mange liter. Vipps, så har du gjort deg selv en tjeneste og kan bruke mer av tiden din til det du egentlig er på tur for; nyte naturen, fiske, jakte eller hva det måtte være

– Kristine Thybo Hansen

Legg alt du skal ha med deg i sekken på vekta

Det er mye som skal være med på tur, og kanskje har mange av oss litt mer enn vi egentlig trenger? Uansett hva du legger i sekken er det en stor fordel, og vanvittig mye læring, i å veie alt. Du får garantert noen aha-opplevelser, du får et forhold til det du har med deg, og du gjør ganske sikkert sekken en del lettere.

– Robert Bjørklund

Send ditt tips her

3 + 4 =