Torskekjaker

Torsk er en fantastisk fisk og kjaka er det aller beste stykket på fisken synes vi! Masse deilig fett, hele tunga og sprøtt skinn. 

Om denne retten

Midt på vinteren er torsken på sitt aller beste. Hodet blir stort sett kastet, eller i beste fall dyrefór. Hvorfor fatter ikke vi, for dette er virkelig en delikatesse som flere burde prøve ut. Selve nepa (skolten/hodet) er ikke noe særlig å spise, men kjaka derimot! Slafs!
La oss ta tilbake dette tradisjonsmåltidet og bruke hele fisken!

Ingredienser

  • 2 torskekjaker pr person
  • Smør
  • Mel
  • Salt og pepper

Vi har funnet ut at to middels store kjaker er passe til hver person. Tilbehør spør du kanskje? Vi har prøvd diverse, men har aldri funnet noe som hever retten, så vi lager den bare helt plain torskekjaker. Men vi lover deg, du trenger ikke noe annet!

Slik gjør du det

Steg 1

 

For å skjære løs kjaka fra hodet, setter du hodet på høykant med nakken ned. Bruk en skarp kniv med litt kort blad. Skjær fra munnvika og bakover. Skrå gjerne litt oppover for å få med mest mulig av godsakene.

Steg 2

Skyll kjakene og tørk de med papir.

Steg 3

Salte og pepre lett før du ruller de inn i mel.

Steg 4

Brun kjakene i panna før du legger de over i en langpanne med aluminiumsfolie i.

Steg 5

Sett ovnen på 180 grader og bak kjakene under folie i 20 minutter.

Steg 6

Ta av folien og bak i ytterligere 20-25 minutter.

Steg 7

Klask kjakene på fatet og dig-in! Dette er skikkelig grisemat, så ha servietter og vaskevann i nærheten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta informasjon fra oss? Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Lykke til med dette utsøkte måltidet!