Gode råvarer er halve jobben

Gode råvarer er halve jobben

Det er utrolig hvor rått selve kveitefisket er! Men det er nesten like rått å tilberede selvfisket kveite som er så fersk at den nesten spretter rundt i panna!

Vi fikk en oppfordring om å legge ut oppskriften av en av våre søringvenner… Han påstod at snap´en av retten nesten tok pusten fra han og fikk munnen til å renne over. Nåvel, vi får etterkomme ønsket. Denne oppskrifta er forøvrig min personlige favoritt av denne fisken!

Stekt kveite med Peder Langgård-salat

Skjær kveita opp i koteletter. Bruk gjerne stykker foran på fisken da disse har mer fett rundt beinene. Fettet et bare helt mmmmmm!! Nydelig og saftig!

La kotelettene ligge på papir og sørg for at de er romtemperert helt gjennom. Strø maldonsalt og kvern pepper på fisken og la dette ligge å kose seg en stund.

Brun kveita på begge sider i godt med smør på ganske høy varme før du skrur ned varmen noe slik at fisken ikke brenner seg. Øs gjerne stekefettet over fisken underveis. Dette gjør den enda saftigere .

Pass på at du ikke steker kveita for mye slik at den blir tørr.

Peder Langgård-salat:

Dette er en godt bevart hemmelighet innad i familien, så jeg ber her og nå om unnskyldning overfor alle mine slektninger for at jeg røper dette. Men salaten er så fantastisk god at det ville være synd om ikke flere skulle få gleden av den! Den ble introdusert av min nå avdøde onkel, sannsynligvis til nettopp fersk kveite. Den passer meget bra til all stekt fisk, og er suverent enkel og rask å tilberede:

Bland rømme med litt sukker for å få en søtlig smak.

Skjær opp kinakål

Bland rømmen sammen med kålen

Server gjerne med frisk appelsin, men pass på at du ikke har for mye sukker i rømmen hvis appelsinen er veldig søt.

Voila – klar til servering!

Etter min mening trengs det ikke mer på fatet enn dette!

Velbekomme..