Det måtte en mesterkokk til for å introdusere oss for hjemmelaget sashimi laget på kortreiste sesongråvarer. Erling Sundal viste oss hvor enkelt det kan gjøres og hvor utrolig smakfullt resultatet kan bli! Det skal ikke så mye til for å imponere både seg selv og sine gjester.

Vi har prøvd denne retten med både sjørøye, ørret og røye. Sistnevnte ga det desidert beste resultatet, sannsynligvis siden fisken var feit som et kadaver og ble oppbevart gunstig fram til servering.

Retten egner seg best som en forrett eller apetiser Server gjerne en kald hvitvin, eller hvis du vil så på stortromma og råflotte deg litt, en champagne…

 

Du trenger (til 2 personer):

  • 1 stk beinfri filet av valgfri laksefisk (fisken bør være på rundt et kilo. Er fisken mindre, bruk gjerne begge fileter)
  • Et par vårløk
  • Cayennepepper
  • Lime
  • Soyasaus (synes du soyasausen er for salt, kan du bare vanne den ut med vanlig springvann)

Slik gjør du det:

  • Sørg for at du har en skarp og god kniv
  • Skjær så tynne skiver som mulig av fileten og legg disse på et fat. Spre de utover slik at du får bare ett lag
  • Skvis litt limesaft over fisken (kanskje saften av en halv lime er nok)
  • Strø forsiktig litt cayennepepper over
  • Skjær vårløken opp i tynne skiver og strø over fisken
  • Hell soyasaus i egnede glass for dipping

Voilá! Server til henrykte gjester!

NB: Dette er enkelt å ta med seg på fjellet. Et par vårløk, en lime og litt soyasaus. Pepper har du alltid med likevel. Det blir garantert en høydare etter noen dager med «vanlig» fisk.

Improvisert sashimi på fjellet. Denne gangen uten soyasaus