I ukas episode tar vi en fot i bakken i forhold til unghunden vår Klopp. Kan Kristines mål om å stille henne på jaktprøve i vinter være innenfor rekkevidde?

I spalten «ukas mathøydepunkt» spør vi oss om kjøpte fiskeboller kan være en utfordrer til ukas matmessige høydepunkt? 

Og i «ukas snakkis» drøfter vi om tilgangen til naturens ressurser er godt nok tilgjengelig for oss som har jakt og fiske som livsstil.

Vi har en ny give-away på gang. Denne gangen er det et liten gavepakke fra vår lokale butikk Det lille bærkokeriet som leverer en smakebit av arktis. Vi trekker, i begynnelsen av mars, en vinner blant våre patreons som får en gaveeske med Reisasirup, en Reisa turkopp og et sitteunderlag av reinskinn.

Vil du bli vår neste patreon, og samtidig støtte prosjektet vårt, kan du trykke her. Som patreon får du også inntil 20% rabatt i nettbutikken vår.

Dette er produktene i månedens give away

Catch & Release – ulovlige dilemmaer? Haill og Knall-podden

C&R, Catch and release, fang og slipp, gjenutsetting. Kjært barn har mange navn og mange meninger.Gjenutsetting er noe vi har gjort i "alle år" med god samvittighet og vi har følt at det er mange gode grunner til å gjøre det. Vi kom over en artikkel på NRK som gjorde at vi begynte å tenke litt, reflektere og kanskje også følte oss litt truffet. I følge norsk lov er det faktisk ikke alltid det er tillatt å drive gjenutsetting av fisk. Dette er hjemlet i dyrevelverdsloven som håndheves av Mattilsynet. I dagens episode drøfter vi dette temaet slik vi oppfatter det og ser litt på både fordeler og ulemper ved å gjøre det.I ukas lifehack kommer et tips om hvordan du kan unngå å fryse fingrene av deg om vinteren når du MÅ gjøre en viss operasjon hele tiden og mange gang om dagen.Fortsett å send inn dine tips til oss!Takk for at du hører på og bli gjerne med i patreongjenget vårt, det setter vi veldig stor pris på! Støtt podcasten vår og få eksklusivt innhold og rabatter i nettbutikken med Patreon Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  1. Catch & Release – ulovlige dilemmaer?
  2. Triggerhappye, blodtørstige, troféjegere som plaffer ned freda rovdyr i norsk natur
  3. Fotball og fluefiske på de britiske øyer!
  4. Gaupejakt for nybegynnere – våre lessons learned
  5. Pakkliste for storfugljakt i Sverige, uvær uten navn og Farmen-slakting