Sitronsild til jul
Det blir ikke jul uten silderetter på bordet. I denne oppskriften får du vår favoritt blant silderettene, nemlig sitronsild.
Serveres til:
Jul
Tidsbruk:
45 minutter
Godt til:
Frokost/ Lunch
Om denne retten
Denne retten er perfekt til frokostbordet (eller brunchbordet), særlig rundt jul. For mange er silderetter en viktig del av juletradisjonen, og denne kommer til å bli en sikker vinner på bordet for hele familien! Oppskriften kommer fra Roberts far og er en fast følgesvenn rundt juletider.
Ingredienser
- 10-12 spekesild fileter
- 2,5 dl vann
- 200 gram sukker
- 2 sitroner saften av de
- 1 løk i skiver
- 1/2 purreløk hakket
- 2 små gulrøtter hakket
- 2-3 ss dill hakket
- 15-20 korn helpepper sort knust
Denne oppskriften gir omtrent to glass med sitronsild. Du kan fint tilpasse den til større eller mindre porsjoner, men vi anbefaler at du lager minst to glass, for et glass blir alt for lite… Du blir fort fanget av lysta på mer.
Slik gjør du det
Steg 1
Sjekk om silda må vannes ut før bruk. Smak deg fram.
Steg 2
Kok opp vann og sukker til en lake. Avkjøl og tilsett saften av sitron.
Steg 3
Kutt og hakk opp alle ingrediensene. Sildefiletene må være skinnfrie. Pass på at bitene ikke blir for store.
Steg 4
Legg ingrediensene lagvis, gjerne i flere lag.
Steg 5
Fyll opp glasset med laken, legg på lokket og sett i kjøleskapet. La den stå i 2-3 dager for å utvikle smaken.
Lykke til med produksjonen av fantastisk julesild! Ta gjerne kontakt om du har tips til varianter eller forbedringer av denne retten.