Supertirsdag! Et velkjent begrep. Vi fant ut at det ikke er noen grunn til at vi må vente til helga for å lage ekte gourmetmat, så vi dro til med stokkand og krikkand i går kveld!
Det skal ikke legges skjul på at vi stadig vekk leter etter inspirasjon til maten vi lager, og i helga fikk Kristine smake en nydelig brokkolisalat til forskjellig vilt. Denne lagde vi sammen med bryst av stokkand og krikkand. Sistnevnte har jeg aldri smakt før, så jeg var veldig spent og hadde høye forventninger. Det siste året har vi brukt mye vilt- og fløtesausaktige sauser til våre middager. Dette blir fort ganske mektig, så vi googlet oss fram til en balsamicosaus med masse blåmuggost i. Dette var et helt nytt bekjentskap som viste seg å passe veldig godt til and.

Du verden for et herlig måltid dette ble! Frisk deilig smak av salaten, litt kraftig sødmefylt saus og et utrolig mørt kjøtt!

Her er oppskriften på maten slik vi lagde den:

Anda flådde vi på samme måte som vi gjør med ryper. Vanligvis ribbes anda slik at fettlaget på brystet blir med, men vi valgte å ta bort dette.
Stek brystene på begge sider på ganske sterk varme til de blir passe brun og helst med en liten stekeskorpe.
Krydre med maldonsalt og grovkvernet pepper
La brystene hvile mens du lager sausen

Brokkolisalat (hentet fra meny.no):
Rens brokkolien og del den i minibuketter. Kutt bacon i små biter og sprøstek. Finhakk løken og persillen.
Visp sammen majones, sukker og eddik. Bland sammen brokkoli, majonesdressing, sprøstekt bacon, rosiner, rødløk, pinjekjerner og persille. Servér.
Vi droppet rosiner siden ingen av oss er spesielt glad i akkurat dette. Salaten ville nok blidd litt søtere, men vi likte veldig godt den friske smaken. Kanskje kunne den vært gjort enda friskere med litt syre av sitron eller lime, men det skal vi prøve neste gang.

Balsamicosaus (hentet fra Heges Kulinariske fanatisme):
Denne sausen var veldig lett å lage og tok bare 4-5 minutter! Perfekt når man ikke gidder å bruke halve kvelden på å koke kraft osv. Smaken ble veldig lun og god, og blåmuggosten ga en deilig og distinkt smak. Vi trodde den skulle bli veldig mektig og dominant, men den passet veldig bra til de andre smakene!

Så, ikke vent til helga om du har frysern full av deilige, kortreiste råvarer! Peis på og disk opp med et enkelt og smakfullt måltid midt i uka – ja, gjerne på supertirsdag!