Ut på fjellet sommerstid? I likhet med andre typer turer er det lurt å ha en standard pakkliste for å gjøre pakkingen mer effektiv og sikre at du har alt det nødvendige med deg og at ikke noe vesentlig henger igjen i garasjen.. Vi har samlet sammen alt du trenger til en basis pakkliste for sommertur i fjellet.

Siden vi alltid er på fisketur om sommeren, har vi tatt med fiskeutstyret vårt i denne lista. Det meste er på et minimum, men vi holder oss til prinsippet om «De tre V’er»: Vekt, volum og verdi. Et uoffisielt hjelpemiddel for å gjøre vurderinger rundt hvor mye ting veier, hvor mye det pakker i sekken og hvor stor verdi det har i bruk på tur. Har det svært høy verdi, kan gjerne vekta eller volumet økes for å prioritere å ta det med.

Les også vår pakkliste for vintertur

Klær har vi holdt utenom da dette går veldig på personlige preferanser. Noen fryser mer enn andre og har behov for mer, men på generelt grunnlag har vi med oss ett sett tynt ullundertøy, en ekstra truse/boxer, tørre sokker, en tynn dunjakke og en tynn lue og hansker. Vi tenker at blir det for kaldt til å være ute å fiske, kan vi likegodt legge oss i posen i teltet inntil været bedrer seg.

For å stadig ha pakklista tilgjengelig og kunne være gjenstand for revisjoner bruker vi en app som heter FamilyWall. Her kan du opprette lister for hva som helst og dele tilgang med den eller de som også har interesse av den. Etterhvert som du pakker, huker du ut det som legges i sekken helt til lista er tom. Da er du trygg på at alt er med og turen kan starte.
Før neste tur henter du inn igjen alt som ble huket ut slik at du igjen kan pakke steg for steg. Genialt synes vi!

Her er vår pakkliste for sommertur:

Sekken vi bruker er på ca 65 liter. Dette gjør også at vi som gramjegere MÅ prioritere hva som faktisk skal være med i sekken.

Sommertelt
Tarp
Sovepose sommer
Oppblåsbart liggeunderlag
Liggeunderlag skum
Oppblåsbar hodepute
Liten sekk til dagstur
Primus
Gass
Kasserolle
Stekepanne
Svartkjele
Håndtak til kasserolle/stekepanne
Tallerken
Bestikk
Stekespade
Snyltekopp
Kniv
Krydder
Smør
Fyrstikk
Vannpose
Kart
Kompass
Førstehjelpsutstyr
Powerbank
Fjellsko
Helinox stol
Shorts
Dasspapir
Søppelposer
Brødposer
Myggspray
Solkrem
Toalettsaker
Vannflaske
Crocs
Caps
Kaffe
Tørrfisk
Nøtter
Drytech/Real Turmat
Turgodteri
Gålunch for folk
Kløv til hundene
Leirband til hundene
Lettvekts matskål til hundene
Frysetørket hundemat pakket i porsjonspakker
Gålunch til hundene
Snacks til hundene

Fiskeutstyr:
Fluestang
Snelle
Fiskeveske m/utstyr
Håv
Fiskebriller

Legg inn alt dette i pakklista di og ha en riktig god tur!

Her kan du høre podcastepisoden hvor vi går igjennom denne pakklista i detalj.