Ovnsbakt breiflabb med basilikumsaus

Breiflabb har en fantastisk tekstur som minner om krabbekjøtt. En opplevelse du ikke vil gå glipp av!

Om denne retten

Når du tilbereder breiflabb, er det viktig å oppnå den perfekte balansen mellom mørt kjøtt og saftig tekstur. Vi anbefaler en kjernetemperatur på rundt 54-56°C for en medium stekt konsistens. Dette sikrer at fisken blir gjennomstekt, samtidig som den forblir saftig og mørt. Vår oppskrift er tilpasset to personer, og vil garantert imponere.

Ingredienser

Til fisken trenger du:

  • 1 breiflabb på ca 250-300 gram
  • Salt og pepper etter smak
  • 2 ss olivenolje

Basilikumsaus:

  • 1 bunt fersk basilikum
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • Saften av 1 sitron
  • 1 dl hvitvin
  • 1 dl kyllingkraft eller fiskekraft
  • 2 dl fløte
  • 2 ss smør
  • Salt og pepper etter smak

Til tilbehøret trenger du:

  • Brokkoli
  • Blomkål
  • Fennikel
  • Eller andre grønnsaker etter ønske

Slik gjør du det

Steg 1

 

Forvarm ovnen til 180°C. Legg breiflabbfiletene i en ildfast form og krydre dem med salt og pepper. Drypp over olivenolje.

Steg 2

Stek breiflabbfiletene i forvarmet ovn i ca. 15-20 minutter, eller til fisken er gjennomstekt og flaker seg lett med en gaffel, kjernetemperatur ca 54-56 grader.

Steg 3

Basilikumsaus

  • I en kjele, varm opp litt olivenolje og sauter hvitløk til den er myk og duftende. Tilsett hvitvin og la det koke inn til en slags marmeladekonsistens.
  • Tilsett kyllingkraften og la det småkoke i noen minutter til sausen tykner noe.
  • Ha i fersk basilikum og la det koke i et minutt eller to for å blande smakene.
  • Tilsett sitronsaft og fløte. La sausen småkoke til den tykner ytterligere.
  • Rør inn smør til sausen blir glatt og silkemyk. Smak til med salt og pepper.
Steg 4

Dampkok grønnsakene under lokk til ønsket konsistens. Salte lett før servering.

Steg 5

Anrett breiflabbfiletene på varme tallerkener med grønnsaker rundt og øs over basilikumsausen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta informasjon fra oss?