Fra å ha bodd i områder med bjørkeskog til å flytte til barskogområde, har vi oppdaget at det er et brukbart antall ekorn i skogen. Dette skal vi nå jakte på.

For et par år siden så vi et program fra de amerikanse skoger, hvor de jaktet ekorn med muskedunder. De flådde og grillet disse og påstod at smaken var meget god. Dette vakte nyskjerrigheten min, men i Lyngens kystskog var ikke antallet ekorn så høyt. I Reisadalen derimot ligger forholdene til rette for at ekornet kan være fruktbare og bli mange og vi ser de støtt og stadig når vi er ute i skogen.

Kristine har ofte observert ekornet som er å «stjeler» fuglematen som henger i trærne og derfor gikk jeg til innkjøp av meiseboller. Jeg har nå hengt opp en bolle som åte til ekornet og håper at han finner denne og vil holde seg i nærheten. Hvis jeg skulle være heldig å få skutt en, vet jeg ikke hvordan den kan tilberedes, men det finner vi nok ut av. Har hørt at kjøttet smaker litt som kylling, men det gjenstår å se. Spennende blir det uansett og alltid morsomt å utvide horisonten på arter som kan være gode som mat.