Vårt første lille røykeprosjekt ble røkt rypebryst. Vi har aldri røkt kjøtt før, men mener selv at resultatet ble ganske så bra!

Etter at det ble publisert bilder og video på Instagram i går der vi prøvesmakte røkt rypekjøtt, har vi hatt storm i innboksen med spørsmål om hvordan vi gjorde dette, så i denne saken viser vi deg hvor enkelt det er å få til sånn høvelig bra…

Vi fikk installert eget røykeri tidligere i uka og da er ikke veien lang til å prøve seg fram med forskjellig type kjøtt for å lage alskens godsaker som kan nytes utover vinteren. Siden vi ikke er særlig rutinert i dette med røyking, ble det noen runder fram og tilbake på Google, rådslagninger med venner osv. Det endte til slutt opp med en god blanding av alle disse rådene, basert på egne erfaringer fra røyking av fisk og resultatet ble faktisk overraskende bra!

Under finner du fremgangsmåten vi brukte denne gangen.

Slik gjør du det:

  1. Tørrsalt rypebrystene i 3-4 timer.
  2. Ta opp kjøttet og skyll av saltet.
  3. Heng kjøttet luftig i et døgn
  4. Røyk rypene i 5-6 timer (Vi brukte røykspon av einer, slik du får kjøpt på butikken)
  5. Heng de ferdigrøkte rypene til lufting i 15 timer-ish

Våre ryper ble stekt i masse smør i panna og servert med en tyttebæryoghurt og saltkokte poteter. For å være helt ærlig, egner nok ikke dette seg som middag. Kjøttet ble utrolig salt når det ble stekt, så skal du steke kjøttet anbefaler vi at du ikke salter det i særlig grad, kanskje bare røyker rypene.

Vi fant også ut at de var utrolig gode å spise uten å steke de og neste gang skal vi la de henge å tørke mye lenger etter røyking. Dette må være skikkelig snacks å ha med seg på tur!

 

Her ser du en video av prøvesmakingen.

 

Helhetsvurdering av resultatet

Følg oss gjerne på sosiale medier: