Urtestekte kongsnegler
En smakfull og enkel oppskrift på en av havets delikatesser
Kongsnegler er et nytt bekjentskap for oss. Den dukket opp i krepseteina vår da vi begynte med forskningsfiske etter sjøkreps, og slike spennende råvarer må vi jo bare teste ut. Første forsøk med damping var ingen suksess, men man kan ikke gi opp etter første forsøk. Vi synes det er spennende å utforske nye råvarer og nye smaker og kongsneglen fant vi ut passer svært godt som forrett/tapas/aperetif, eller rett og slett som en icebraker om du skal ha din første date…
Nå gjenstår det å teste ut grillet snegle. Det gleder vi oss til!
Serveres til:
Forrett/ tapas
Tidsbruk:
15 min
Om denne retten
Snegler er kanskje, for mange, ikke akkurat hverdagskost. Kongsnegler lever i havet og er ikke vanskelig å få i teiner. Retten fungerer svært bra som icebraker og er spennende å servere gjester.
Ingredienser
- kongsnegler renset
- chili finhakket
- hvitløk finhakket
- ingefær finhakett
- fennikel finhakket
- salt og pepper smak til
Du benytter så mange snegler du ønsker. De varierer litt på størrelse, og vår erfaring er at de litt mindre er bedre siden konsistensen blir litt mer «spiselig». Større snegler må eventuelt stekes litt lenger.
Slik gjør du det
Steg 1
La sneglene ligge et døgn i vann for å få tømt ekskrementer/innhold fra sneglen.
Steg 2
Knus sneglehuset med en hammer. Ta bort den innerste delen av sneglen (magen) slik at bare den lyse og faste delen blir igjen.
Steg 3
Finhakk urtene. Du kan helt sikkert bruke andre smakstilsetninger om du ønsker det.
Steg 4
Smelt godt med smør i panna og tilsett urtene. La disse putre litt før du har i sneglene.
Steg 5
Rull Kongsneglene i mel og stek på ganske høy varme til de har fått en fin stekeskorpe. Servér.
Send oss gjerne forslag til forbedringer eller andre vrier på tilberedninig av snegler.