To uker ferie i august betyr vanligvis at et besøk i storrøyas rike frister veldig. Og i august er den ettertraktede russeflua i full fyr, noe som gjør sensommerfisket ekstremt spennende!

I år vil værgudene noe helt annet. De vil værtfall ikke at vi skal besøke de på fjellet og klinker til med opptil 2-3 plussgrader i en hel uke! Sånt blir man fort deprimert av, særlig når man de siste årene har vært bortskjemt med en skikkelig godværsperiode i løpet av den siste sommermåneden. Valget står derfor mellom å sloss med værgudene i passe utrivelig vær på fjellet eller finne på noe helt annet.

På facebook har vi sett utrolig mye soppbilder fra østlandet hvor steinsoppen vokser i flokker. Vi fleipet med at vi kanskje skulle kjøre en liten sopptur og fylle kurven en plass på østlandet, før vi kjørte hjem igjen. Vi trengte ikke bruke mye matematisk kunnskap for å skjønne at den soppkurven ville bli veldig dyr. Men ideen om en kjøretur nedover Norge ble hengende fast i oss og plutselig demret en passe syk ide for oss: Hva med å kjøre på norgesferie uten noen særlig mål? Kunne vi faktisk kjøre oss sørover til soppskogene og oppleve noe av hva moderlandet kan by på? Kanskje kjenner vi noen på veien som kan gi oss gode tips og råd om hva vi kan oppleve av jakt og fiske?

Over et par kalde og noe rødt i glasset «rafinnerte» vi ideen til å bli omtrent som beskrevet over. Vi laster bilen med alt vi kan tenke oss å kunne få bruk for, både laksestenger, ørretstenger, havfiskestenger, hagler, rifler, soppkurv og tørrdrakt. Da er vi rustet for det meste av opplevelser og vi setter kursen sørover i morgen, tirsdag.
Er vi riktig heldige, kommer vi oss en tur inn i Sverige til skogsfugljakta starter, noe som ville vært et fantastisk punktum på årets ferietur!

I skrivende stund er bilen nesten ferdig pakket, batteriene på videokameraet er ladet og vi er fulle av forventning til turen nedover vårt innholdsrike land! Vi skal dokumentere hele turen med video og vi kommer til å oppdatere deg både i sosiale medier og her på nettsiden vår. Om et par uker håper vi å være full av nye opplevelser, kanskje nye smaksopplevelser, jakt- og fiskeopplevelser og vi har funnet ut av gamlelandet virkelig er stedet å være!

Har du lyst å vise oss litt av din bakgård eller bare vise oss litt på vei mot en storslått opplevelse, er du hjertelig velkommen til å sende oss en melding. Du finner oss på sosiale medier hvor vi mer enn gjerne hører fra deg 🙂