Lammesadel med bakte rotgrønnsaker
Lam er en fantastisk råvare og sadelen, eller lammeryggen, er kanskje det beste stykket!
Serveres til:
Fest
Tidsbruk:
3 timer
Godt til:
Søndagsmiddag
Om denne retten
Lam er den ultimate høstmaten og ferskt lam er kanskje noe av det beste man kan servere sine gjester. Sadelen, eller ryggen, er en utsøkt delikatesse som nesten ikke kan gå galt! Det tar litt tid, men det er verdt det! Denne oppskriften passer til to voksne personer.
Ingredienser
- 1 lammerygg 1,2 kilo
- 2 gulrot hakket
- 2 løk hakket
- 1 stangselleri 1 stang
- 6 hvitløksfedd knust
- 1/3 purreløk grovhakket
- 1 fennikel
- 1/4 sellerirot i staver
- Rosmarin fersk
- Kruspersille fersk
- Salt og pepper
Det som tar mest tid er å koke kraften. Mens kraften koker kan du gjerne klargjøre alt det øvrige tilbehøret og nyte et glass vin eller to sammen med kjæresten eller gjestene dine.
Du må ikke bruke de rotgrønnsakene som står i oppskriften, her kan du velge fritt de du liker.
Suksessfaktor er sprø svor og deilig, smakfull saus.
Velbekomme!
Slik gjør du det
Steg 1
Skjær av et ledd av lammesadelen og hakk opp kjøttet i mindre terninger. Brun i litt smør.
Steg 2
Kok ut panna med litt vann og hell alt over i en gryte.
Steg 3
Kutt 1 gulrot, 1 løk, stangselleri og knus 4 hvitløksfedd. Ha dette i gryta. Fyll vann til det dekker og kok i 2 timer.
Steg 4
Skjær inn langs ryggbenet på begge sider og fyll knust hvitløk og finhakkede urter ned i kuttet. Salt og pepre kjøttet på begge sider.
Steg 5
Stav opp grønnsaker og bland inn litt olje. Ha det over i en langpanne. Salt og pepre lett.
Steg 6
Sil av kraften gjennom en sikt og skvis grønnsakene for all saft. Smak til sausen med sennep, soyasaus/soppsoya, salt, pepper, rosmarin osv.
Steg 7
Brun lammesadelen med fettsiden ned til svoren er sprø. Legg den over i en ildfast form.
Steg 8
Stek grønnsaker og kjøtt i ovnen på 200 grader til kjernetemp på kjøttet når 63 grader (rosa). Ta ut kjøttet og stek grønnsaker til de er ferdige.
Steg 9
Skjær opp kjøttet, dander grønnsaker på fatet og ha på saus. Server gjerne med en god spansk rødvin.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Vil du motta informasjon fra oss? Meld deg på vårt nyhetsbrev her.
Serveringstips: Saltkokte poteter passer perfekt til å servere ved siden av. Stekt sopp er også nydelig til lam.