For min del har det vært viktig å få gitt Anfield så mye erfaring som mulig. Det er ikke alt man kan trene på hjemme i hagen eller med tamdue: hvor nært kan jeg gå, hvor mye lukter det av ryper, at jeg ikke skal springe etter osv osv. I år har det derimot vært veldig lite ryper og jeg har mange ganger tenkt at det ikke er det optimale året å ha valp med tanke på nettopp mye erfaring tidlig. Derfor er det viktig for meg å la hunden være med på så mange situasjoner som overhodet mulig.

De siste ukene har hun tatt mange steg, fikk felt de første rypene for henne på lørdag, og jeg fikk min første skikkelige jakttur alene på søndag. Vi gikk høyt til fjells, opp i rimfrosten, for å ha et etterlengtet stevnemøte med fjellrypa. Turen viser at det trengs trening på særlig innkalling og at hun ikke skal få lov å tjuvreise rypene. Og at det fort kan gå en smule varmt for meg også…

Se hvordan det gikk i videoen under: