Å jakte rev med hund er ofte utrolig actionfylt! Det gjelder å ta de rette valgene, ha en hund som klarer å holde kontroll på reven og samtidig ha litt flaks. I denne episoden av Haill&Knall TV får dere være med på senvinterjakt med støveren vår Twig.

Det er store mengder rev i Lyngen, noe vi kunne nyte godt av så lenge vi bodde der. Ofte var det nok å gå rett ut av døra hjemme for å være midt i et prima terreng og flere rev ble skutt rett i «bakgården». Reven i Lyngen er ofte stor og velfødt og utgjør en betydelig trussel for lam på beite, særlig tidlig på sesongen. Dette var mye av årsaken til at vi fikk klarsignal fra de aller fleste grunneiere til å jakte så mye rev vi ønsket.

Opptakene her ble gjort mot slutten av sesongen 2017-2018, og skjebnen ville det slik at dette ble de siste revene vi fikk felle for Twig. Hun ble dessverre akutt syk tidlig på høsten i år og måtte avlives. I ettertid er det fint å kunne hente fram disse minnene fra en stor karriere. Twig var utrolig god på sporsnø og ga sjelden opp selv om reven hadde et betydlige forsprang på henne. Det endte mange ganger med revefall og en ganske fornøyd hund!

Vi håper du liker denne filmen.

Les også:

Haill&Knall TV: Revejakt med hund

Revejakt med losende hund: 4 tips for å lykkes bedre