Kristine har, gjennom hele vinteren, sporet en rev med et merkelig ganglag. Det kan nesten se ut som om den har promille, eller har den bare en skadet fot? Vi ønsker din vurdering av dette sporet og du finner bilder på facebooksiden vår. 

Vi tar en prat om mat på tur. Hvordan tenker vi rundt dette livsviktige i sekken, hvor mye mat bør man ha med, er vekt viktigere enn velferd, hvilke prioriteringer kan man gjøre osv osv. 

Denne uka inviterer vi deg med på båltur, så bli med på en (eller flere) digitale bålturer. Ta turen ut, fyr et bål, ta bilde og del med oss på sosiale mediere! Bruk hashtaggen #haillogknallbål 😀 Vi gleder oss til å se hvor mange bål vi klarer å fyre den neste uka!

Vi minner om månedens give-away, for våre patreons, som er et gavekort på kr. 2000,- som leveres i samarbeid med Aclima. Gavekortet kan brukes i nettbutikken på aclima.no.

Vi setter stor pris på om du vil bli Patreon, all info finner du her.

Triggerhappye, blodtørstige, troféjegere som plaffer ned freda rovdyr i norsk natur Haill og Knall-podden

Lyngen kommune har vedtatt skuddpremie på gaupe i kommunen, noe NOAH reagerer på og vurderer om de skal anmelde kommunen for dette.Rovdyrjakta skaper ofte store overskrifter og krasse leserinnlegg fra dyrevernsorganisasjoner hvor vi som jegere stigmatiseres og settes i en bås hvor vi ikke kjenner oss hjemme i. Ifølge ARV (Aktivt rovdyrvern) foregår det en troféjaktbonanza på truede arter i norsk natur og jegere blir karakterisert som troféjegere som plaffer ned truede dyr i norsk natur. Slikt kan ikke stå uimotsagt nok en gang!I ukas mathøydepunkt stifter vi bekjentskap med to særdeles gode råvarer som vi aldri har laget før på eget kjøkken! MEN, det ga oss virkelig mersmak!Kristin Bøe har sendt oss ukas lifehack denne gangen: Et genialt tips for hvordan du kan ha med deg multireparasjonskit for nødreparasjoner på tur.Fortsett å send oss dine tips! Støtt podcasten vår og få eksklusivt innhold og rabatter i nettbutikken med Patreon Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  1. Triggerhappye, blodtørstige, troféjegere som plaffer ned freda rovdyr i norsk natur
  2. Fotball og fluefiske på de britiske øyer!
  3. Gaupejakt for nybegynnere – våre lessons learned
  4. Pakkliste for storfugljakt i Sverige, uvær uten navn og Farmen-slakting
  5. Pakkliste for sommertur og tamme rever i hagen